Dit zijn de hotspots om te snorkelen in Agia Pelagia!

Agia Pelagia, gelegen aan de noordkust van Kreta, biedt niet alleen prachtige stranden, maar ook een schat aan onderwateravonturen voor snorkelliefhebbers. De kristalheldere wateren van de Egeïsche Zee onthullen een fascinerende onderwaterwereld met kleurrijke vissen, indrukwekkende rotsformaties en prachtige koraalriffen. Hier zijn enkele hotspots om te snorkelen bij Agia Pelagia die je niet mag missen.

1. Agia Pelagia Beach

Het strand van Agia Pelagia zelf is een uitstekende plek om te snorkelen, vooral aan de uiteinden van de baai. Het ondiepe water en de rotsachtige formaties herbergen een verscheidenheid aan zeeleven, zoals zee-egels, octopussen en kleurrijke vissen. Neem je snorkeluitrusting mee en verken de onderwaterwereld direct vanaf de kust.

2. Lygaria Bay

Op slechts een klein eindje rijden van Agia Pelagia ligt Lygaria Bay, een andere fantastische plek om te snorkelen. Het beschutte strand biedt rustig water en een overvloed aan zeeleven. Zwem naar de rand van de baai en ontdek prachtige vissen die zich verschuilen tussen de rotsen en zeegrasbedden.

3. Psaromoura Beach

Psaromoura Beach, in de buurt van Agia Pelagia, is een verborgen juweel voor snorkelliefhebbers. Het strand is omgeven door rotsachtige kliffen en biedt een verscheidenheid aan zeeleven. Zwem langs de kust en bewonder de heldere wateren en kleurrijke vissen.

4. Mononaftis Beach

Dichtbij Agia Pelagia ligt Mononaftis Beach, een schilderachtig strand omgeven door groene heuvels. Het kristalheldere water biedt uitstekende snorkelmogelijkheden. Zwem langs de rotsen aan de zijkanten van de baai en ontdek een verscheidenheid aan zeeleven.

5. Dia Island

Een boottocht naar het nabijgelegen Dia Island is een geweldige snorkelervaring. Dit onbewoonde eiland herbergt prachtige onderwaterlandschappen en zeldzaam zeeleven. Verken de kristalheldere wateren rond het eiland en ontdek scholen vissen en mogelijk zelfs zeeschildpadden.

6. Klados Island

Klados Island, ook bekend als “Seagull Island,” is een ander geweldige bestemming voor snorkelliefhebbers. Het eiland ligt op korte afstand van Agia Pelagia en biedt uitstekende snorkelmogelijkheden met zijn heldere water en overvloedige zeeleven.

7. Dragon’s Caves

Een avontuurlijke snorkeltocht naar de Dragon’s Caves, langs de kust van Agia Pelagia, biedt de kans om onderwatergrotten en tunnels te verkennen. De unieke topografie van dit gebied trekt veel snorkelaars aan.

8. Snorkelen met lokale duikcentra

Veel lokale duikcentra in Agia Pelagia bieden begeleide snorkeltochten naar populaire locaties. Dit is een geweldige manier om de beste plekken te ontdekken en te snorkelen onder begeleiding van ervaren gidsen.

Of je nu een ervaren snorkelaar bent of gewoon wilt kennismaken met de onderwaterwereld, Agia Pelagia biedt diverse snorkelmogelijkheden. Verken de prachtige kustlijn, ontmoet kleurrijke vissen en bewonder de natuurlijke schoonheid van de Egeïsche Zee tijdens een snorkelavontuur dat je vakantie onvergetelijk zal maken.